15 Haziran 2024 Cumartesi

Van'da İşini kaybeden belediye çalışanları bayrama buruk giriyor

Van'da İşini kaybeden belediye çalışanları bayrama buruk giriyor


Büyükşehir, İpekyolu,Edremit ,Tuşba Belediyesinde işten çıkarılanlar Kurban Bayramı'nda da eylemlerine devam etmeyi planlıyor.

31 Mart seçimlerinde Dem Parti'ye geçen Van  Belediyesinde işten çıkarılanlar, İpekyolu belediyesi önünde kurdukları çadırda eylemlerini sürdürüyor. 

Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde başladıkları eylemlerinde işe iade edilmeyi bekleyen işçiler, Kurban Bayramı'nda da eylemlerine devam etmeyi planlıyor.

Belediyede yaklaşık 5 yıl temizlik işçiliği yaptığını söyleyen,yaptığı açıklamada, "Uzun süredir eylemdeyiz. Kurban Bayramı'mız da buruk geçecek. İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağdan tek isteğimiz işimizin ve aşımızın geri verilmesi." dedi.

31 Mart seçimlerinde Van Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan, Kurban Bayramı öncesinde bir mesaj yayımlayarak Van halkının bayramını kutladığını aktaran Zeydan, "Kendisi Van halkına bayram mesajı gönderdi. Önce belediyenin karşısında eylem yapan, işten çıkardığı elemanları görmesini istiyorum. Bizim bayramımızı da kutlayabilirdi. Aylardır günlerdir buradayız. Bizi görsün diye eylemlerde bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Ne kurbanlık alabildik ne de alışveriş yapabildik"
Eş başkan Neslihan Şedal seçimlerden önce kimseyi işten çıkarmayacağına dair söz verdiğini ifade ederek, "Ama sözünü yerine getirmedi. Kılıçdaroğlu da aynısını yaptı. 'Söz namustur' dedi, o da bunu yerine getirmedi. Biz sadece işimizi geri istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz." diye konuştu.

İşsiz oldukları için maddi durumlarının da çok kötü olduğunu kaydetti şunları söyledi:

"Ne kurbanlık alabildik ne de alışveriş yapabildik. Zaten biz bayramda da buradayız. Herkes memleketlerine ve köylerine bayram kutlamaya gidecek ama biz bayramda da burada olacağız. Bayramı buruk şekilde çadırda kutlayacağız."

Yaklaşık 2 yıldır İpekyolu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalıştıktan sonra işten çıkarılan Filit Öz... "Biz işimizi geri almak istiyoruz. İşimiz olmadığı için bayram alışverişine çıkamadık. Bayramda da burada olacağız." ifadesini kullandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kandaşoğlu, Van’ın acil çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıdı

Kandaşoğlu, Van’ın acil çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıdı Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası (VATSO-DER) Yönetim Kurulu Başkanı ...