2 Aralık 2023 Cumartesi

Bu İddialar Doğruysa Vay Spor il Müdürlüğünün Haline...

Bu İddialar Doğruysa Vay Spor il Müdürlüğünün Haline...



Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri hakkında vahim iddia…

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde memur olarak çalışan 3 antrenör hakkında vahim bir iddia ortaya atıldı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde memur olarak çalışan M.D, Ö.K ve C.G isimli antrenörlerin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yol harcırahları ve konaklama ücretlerini vermesine rağmen Türkiye şampiyonalarına götürdükleri bazı sporculardan ücret talep ettikleri ileri sürüldü.
Memur olarak çalışan M.D, Ö.K ve C.G isimli antrenörlerin, Türkiye şampiyonalarına götürdükleri bazı sporculardan ücret talep etmelerinin yanı sıra, her gün 8 saat mesaide olmaları gerekirken, işe gitmeden Halk Eğitim Merkezleri’nden fazladan ücret almak için görev aldıkları ileri sürüldü.
Antrenör M.D-Ö.K-C.G’nin taekwondo sınavlarına katılmak isteyene sporculardan da ücret talep ettikleri ileri sürülürken, daha bir çok konuda rant elde ettikleri iddia edildi.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde memur olarak çalışan antrenörler hakkında ileri sürülen iddialar üzerine müfettiş görevlendirildiği ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.
VAHİM İDDİALAR DOĞRU MU?
1- Türkiye  taekwondo  federasyonunun resmi olarak belirlediği bir yılda üç defa yapılan sınav bedeli yirmi beş TL olan,  kuşak terfi sınav ücreti; Antrenörler M.D-Ö.K-C.G tarafından sınava katılacak sporculardan ne kadar ücret talep etmektedir?
2- Devlet memuru olan Ö.K. ve C.G. taekwondo elbiselerini  taekwondo  koruyucu ekipmanlarını sporculara farklı illerden temin ederek karşılığında bir ücret talep etmişler midir?
3- Devlet memuru olan Ö.K.ile C.G’nin  taekwondo  elbisesi ile koruyucu malzemeleri satması yani ticaret yaparak para kazanmaları doğru mu doğru ise suç değil mi?
4- Devletin salonlarında çalıştırdıkları sporcuları; antrenör Ö.K. kendilerinin veya eşlerinin adına kayıtlı özel olimpiyat spor merkezine sporcuları yönlendirerek aylık ücret almakta mıdırlar?
5- Devletin spor merkezlerinde; Antrenörlük yapan devlet memuru olan maaş alan Ö.K. ile C.G.nin kuşak sınavlarından, spor malzemelerinden, koruyucu malzemelerden; fakir, yoksul, yetim, mazlum ve gariban demeden rant elde etmişler mi? 
6- Van’dan Türkiye Şampiyonalarına götürdükleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yol harcırahları ve konaklama ücretlerini vermesine rağmen bazı sporculardan fakir ve yoksul demeden ücret talep etmişler midir?
7- Antrenör olmalarına rağmen Van İl Şampiyonalarında hakemlik yapmadan, kendilerini Hakem göstererek kamudan herhangi bir ücret almışlar mıdır? Son 9 yıllık evraklar araştırıldı mı?
8- Van  taekwondo kafilesi Türkiye Şampiyonasına 20 sporcu götürdüklerinde sekiz günlük harcırah almalarına rağmen yedinci ve sekizinci günlerinde müsabakaya girmeleri gereken sporcuları erken dönmek için üst siklette müsabakaya sokarak yenilmelerine ve psikoloji ve ruh hallerinin bozulmasına sebep olmuşlar mıdır?
9- Antrenör Ö.K. Van il şampiyonasında sporcusu E.T final maçını kaybetmesinden dolayı argo kelimeler ve küfretmiş midir?
10- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Ö.K. ile C.G. (memur) antrenör olmalarına rağmen günde 8 saat mesaide olmaları gerekirken aynı saatlerde de Halk Eğitim Merkezlerinden fazladan ücret almak için görev aldılar mı? Son 9 yıl içerisinde görev almışlar mı?
11- M.D.-Ö.K.-C.G. antrenörler il seçme ve il şampiyonalarını dar ve havasız olan küçük salonlarda (ferdi sporlar merkezi) yaparak seyircilerin (ailelerin) ve sporcuların maçları izlemesine neden engel oldular mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Van’da “Brukan” Kafesi Açıldı

 Van’da “Brukan” Kafesi Açıldı Van’da, Şahin Çoban işletmeciliğinde açılan ‘Brukan Kafe,’ sosyal hayatına yeni bir soluk katmak amacıyla kap...