11 Mayıs 2021 Salı

Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Arvas’tan Ramazan bayramı mesajı

Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Arvas’tan Ramazan bayramı mesajı


Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Müslüman Aleminin bayramını kutladı.

Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Arvas , “Bu Ramazan aramıza mesafeler girsede gönüller bir olsun, evimizde kalalım dualarda buluşalım. Ülke, millet ve İslâm âlemi olarak bir Ramazan Bayramını daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir.

Bu yıl Corona virüs salgını nedeni ile farklı bir Bayram deneyimi yaşayacağız

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de alınan sıkı tedbirler ve kurallara uyulmasıyla kontrol altına alınmaya başlayan Corona virüs salgını tebrirleri çerçevesinde bu yıl Ramazan Bayramımızı aile bireylerimizle geçireceğiz. Çoğumuz belki ilk defa anne babasından, anne babalar evlatlarından, akraba ve eş dostlarımızdan uzak bir bayram yaşayacağız. Bayram namazını kılamayacağız. Bundan dolayı biraz hüzünlü biraz buruk olabiliriz. Ancak ileride sevdiklerimize daha sıkı sarılabilmek için bu bayram biraz daha dişimizi sıkmamız biraz daha kurallara riayet etmemiz gerekiyor.

Bayramlarımızın, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bilelim

Arada mesafeler olsa da yine de sevdiklerimizi ihmal etmememiz gerekiyor.Yanlarına gidemesekte telefonla mutlaka büyüklerimizi arayalım. Teknolojik imkanları bu bayram bayramlaşmak için kullanalım. Sevdiklerimizle aramızda mesafeler olsada gönülden birbirimiz için yapacağımız dualar bizi birbirimize daha da yaklaştıracaktır. Salgın belasından kurtulmak, akan kan ve gözyaşının, savaşların durması için Rabbimize bol bol dua edelim. Bayramlarımızın, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bilelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Allah’tan Ramazan Bayramı’nın hem milletimize, hem gönül coğrafyamıza ve acılar içerisinde kıvranan alemi İslam’a ve camiamıza huzur, barış, sağlık, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayrullah Tanış'tan DEM'li Yönetime Sert Tepki: 'Yalan Borç Açıklaması Kabul Edilemez!'

Hayrullah Tanış'tan DEM'li Yönetime Sert Tepki: 'Yalan Borç Açıklaması Kabul Edilemez!' Eski Başkan Hayrullah Tanış, Gürpına...